«єВідрядження» не запущено та відправлено на доопрацювання
Ілюстративне фото: Ronaldo Santos on Unsplash

«єВідрядження» не запущено та відправлено на доопрацювання

Раніше Міністерство цифрової трансформації України повідомляло, що уряд схвалив постанову, яка дозволяє запуск експериментального проєкту «єВідрядження». Мова йде про можливість виїзду військовозобов’язаних за кордон у робочі відпустки. Однак постанова не була підписана та 26 серпня відправлена на доопрацювання в Мінекономіки разом із Мінцифрою. А на пресконференції 14 вересня премʼєр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив, що Кабмін не відмовився від впровадження послуги, але лише після того, як Мінекономіки внесе корективи.

У початковій постанові «Деякі питання реалізації експериментального проєкту щодо оформлення «єВідрядження» йшлося про відпустку на сім днів максимум для 10 осіб від компанії. За людину необхідно було внести 200 тисяч грн застави.

Наприклад, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму дописі в Facebook розкритикував наведені цифри як інтуїтивні, а не розраховані.

«Звідки сума застави у 200 000 грн за особу? Чому саме 200 та яка природа цього платежу при неповерненні працівника? Штраф? Але ж штраф сплачується лише на підставі закону, а не експерименту. Чому людину випускають на гранично короткий термін 7 днів, збільшуючи ризик її неповернення вчасно?» — пише пан Гетманцев.

Читайте ще: Задля розширення ділової активності дозволять короткочасні відрядження за кордон
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22375