Pilkington розробили концепт склопакета, який вимірює погодні умови для оптимізації середовища в приміщенні
Фото: NSG Group

Pilkington розробили концепт склопакета, який вимірює погодні умови для оптимізації середовища в приміщенні

glasstec 2022
Міжнародний виробник скла NSG Group представив концепт розумного вікна на спеціалізованій виставці Glasstec 2022. SenseComfort — це склопакет зі спеціальним датчиком. Датчик вимірює інтенсивність світла, що надходить, та сонячне тепло. Це допомагає оптимізувати розумні будівлі для використовування світла та тепла від природних джерел для більш комфортного та здорового робочого середовища.

Датчик розроблений нідерландською компанією PHYSEE Group, яка створює цифрові двійники будівель та оптимізує споживання енергії для підвищення комфорту користувачів. Датчики вмонтовані в склопакет і живляться від невеличких сонячних батарей.
У жовтні 2021 року PHYSEE Group та NSG Group об’єднали зусилля для оснащення декількох офісних будівель по всій Європі загалом 15 000 SmartWindows. А у вересні 2022 року NSG Group презентувала спеціалістам концепцію розумного вікна на галузевій виставці.

Вимірювання інтенсивності вхідного світла й сонячного тепла дозволяє безперервно контролювати вплив зовнішнього клімату на середовище в приміщенні. Це важливо для оптимізації розумних будівель, щоб використовувати якомога більше світла та тепла від сонця. Сонячне світло — безплатне тепло і світло. Якщо фасад будівлі реагує на зовнішнє освітлення й погодні умови, то можна, наприклад, точно керувати сонцезахисними жалюзі та знизити енергоспоживання. PHYSEE повідомляє про можливість зменшити споживання енергії в будівлі до 30%.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22449
Алюмінієві профілі Profilco