Hegla розробляє обладнання для відділення скла у старих або бракованих склопакетах
Фото: Hegla

Hegla розробляє обладнання для відділення скла у старих або бракованих склопакетах

Дослідження Bundesverband Flachglas у 2019 році показує, що лише близько 6% виробленого листового скла повертається в скловарну піч. У кращому випадку «неправильне» або «старе» ізоляційне скло переробляється в скловату. В Україні знову можна використати лише «чисте» скло, уточнює OKNA.ua.
Hegla, яка спеціалізується на обладнанні для обробки скла, запропонувала інший підхід до повторного використання скла. Вона створила обладнання, яке розділяє компоненти склопакета.

IG2Pieces обрізає склопакет уздовж країв. Скляні панелі залишаються майже неушкодженими та відокремленими від рами. Як зазначають у Hegla New Technology, виробники вручну розбирають склопакети й тільки з високою доданою вартістю. Оскільки процес трудомісткий та займає багато часу. IG2pieces робить розділення економічно привабливим.

В Україні скло з енергоефективним шаром та триплекс потрібно вивозити на спеціальні полігони. Але під час заміни вікон приватним замовникам склопакети часто потрапляють у звичайні сміттєві баки.
Нещодавно «Міропласт» заговорили про перероблення старих ПВХ вікон та дверей. До чого саме це призведе, поки невідомо.

Це спільний проєкт AGC та Hegla. У рамках угоди про розробку AGC зосередилася на ланцюжку постачання, а Hegla — на створенні обладнання. Концепція розглядається як основа для забезпечення кругового циклу.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22774