У планах ЄС до 2030 року збільшити енергозбереження на 11,7%
Ілюстративне фото: Dan Gold (c) Unsplash

У планах ЄС до 2030 року збільшити енергозбереження на 11,7%

Депутати Європарламенту прийняли нові правила підвищення енергозбереження. Раніше попередні домовленості між Радою та Парламентом ЄС були подані на затвердження комітетам. Тепер Європарламент ухвалив законопроєкт. Він встановить цілі щодо енергозбереження первинного та кінцевого споживання енергії в ЄС.

Законопроєкт встановлює обов'язкове скорочення енергоспоживання на рівні Європейського Союзу на 11,7% до 2030 року порівняно з базовим сценарієм 2020 року. Для досягнення цієї мети буде запроваджено механізм моніторингу та примусового виконання. Це забезпечить виконання національних внесків у досягнення цілі всіма країнами-членами.

До 2030 року країни-члени повинні заощаджувати в середньому 1,5% на рік. Річна економія енергії розпочнеться з 1,3% до кінця 2025 року та поступово досягне 1,9% до кінця 2030 року.

Цільові показники економії повинні досягатися у різних секторах, наприклад, державний сектор, будівлі, підприємства, центри обробки даних тощо.

Державний сектор повинен щороку скорочувати кінцеве споживання енергії на 1,9%.

Держави-члени також повинні забезпечити щорічну реконструкцію принаймні 3% громадських будівель у будівлі з майже нульовим енергоспоживанням або нульовими викидами.

Тепер закон також має схвалити Рада міністрів, перш ніж він набуде чинності.

Довідка.
Виробництво первинної енергії — будь-яке вилучення енергії з природних джерел. Виробництво електроенергії або тепла на ТЕС, де спалюються первинні джерела енергії, не є первинним виробництвом.
Кінцеве споживання енергії — це загальна кількість енергії, спожитої кінцевими споживачами, такими як домогосподарства, промисловість і сільське господарство. Воно не включає енергію, яка використовується самим енергетичним сектором.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22791
Алюмінієві профілі Profilco