50-ті «Дні вікон у Розенхаймі» були присвячені адаптації будівель до екстремальних кліматичних умов
ift Rosenheim

50-ті «Дні вікон у Розенхаймі» були присвячені адаптації будівель до екстремальних кліматичних умов

У жовтні Інститут віконних технологій ift Rosenheim провів ювілейні «Дні вікон у Розенхаймі». Галузевій зустрічі виповнилося 50 років.

Перші Rosenheim Window Days пройшли у формі «технічної лекції». У 1973 році перший директор ift Rosenheim Еріх Зайферт (Erich Seifert) скористався щорічними загальними зборами. Його «звіт про роботу інституту» супроводжувався п’ятьма виступами співробітників інституту з відповідних напрямів роботи. Після цього постійно впроваджувалися нововведення в організацію та тематику заходу.

Цього року галузева зустріч проходила під гаслом «Клімат. Безпека. Будівля». Це обумовлено тим, що зміна клімату залишається найважливішим викликом нашого часу. На думку ift Rosenheim, «немає альтернативи» зменшенню викидів CO2 в наявних будівлях за допомогою кращої ізоляції будівель та технологій опалення. Навіть якщо зростання вартості, нестача кваліфікованих працівників та зменшення кількості нових будівель здаються більш актуальними.

У центрі уваги заходу — адаптація будівель до екстремальних кліматичних умов, таких як торнадо, повені та хвилі спеки. Які вікна та двері краще захищають від сильних дощів, повеней, граду та ураганів.

Цей фокус був доповнений практичними порадами:
  • оптимізація енергоспоживання наявних вікон;
  • критерії прийняття рішення щодо заміни або модернізації вікон в енергоефективних реконструкціях будівель;
  • нові розробки в методах перевірки звукоізоляції будівель;
  • які існують рішення проблеми зіткнення птахів із великими скляними фасадами.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22888