У Фонді енергоефективності попередили про відповідальність за спроби введення в оману з боку ОСББ та підрядних організацій

У Фонді енергоефективності попередили про відповідальність за спроби введення в оману з боку ОСББ та підрядних організацій

Програма «ВідновиДІМ» спрямована на швидке відновлення житлових будинків ОСББ, пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України. І фахівці Фонду перевіряють усі об’єкти, які подали заявки на отримання грантів.

Учасники Програм зобов’язані діяти чесно, відповідно до умов, а також у межах законодавства України. Проте, за даними Фонду, дев'ять ОСББ міста Запоріжжя та дві організації, які проводили технічне обстеження пошкоджених будівель, надали недостовірні дані.
Це виявили фахівці Фонду після оцінки потенційних проєктів. Обсяги пошкоджень не відповідали заявленим у звітах. Крім того, на деяких об’єктах не підтверджені причини пошкоджень. Вони були пов’язані зі значним строком експлуатації і були спричинені навмисно, а не через обстріли.

Спробу ввести в оману Фонд енергоефективності розцінив, як порушення підписаного грантового договору. Тому відповідні заявки від ОСББ скасували.
А підрядним організаціям винесено попередження. У разі повторного встановлення факту надання недостовірної інформації Фонд може відмовити недобросовісним підрядникам в участі у програмах.

Програма «ВідновиДІМ»↗️ стартувала у 2022 році для ОСББ, розташованих у Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській областях. Зараз у програмі можуть взяти участь ОСББ, розташовані на всій території України, крім тимчасово окупованих територій і територій активних бойових дій.

«ВідновиДІМ» фінансується коштами Європейського Союзу.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23022
Нова компактна ручка HOPPE