На віконному ринку України створено партнерство для вдосконалення професійної освіти
Фото: EdUP
Зліва направо: Михайло Орленко виконавчий директор Асоціації «Українські виробники світлопрозорих конструкцій», та Пошан КС (Poshan KC), директор Swisscontact в Україні та радник з питань реконструкції проєкту EdUP

На віконному ринку України створено партнерство для вдосконалення професійної освіти

Український віконний бізнес домовився про співпрацю для розвитку системи профтехосвіти. Швейцарська Фундація технічного співробітництва з розвитку «Cвісконтакт», виконавець проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні» (EdUP), підписала меморандум з Glas Trösch Ukraine та Асоціацією «Українські виробники світлопрозорих конструкцій».

Метою меморандуму є сприяння розвитку професійної освіти в галузі світлопрозорих конструкцій, підвищення професійних навичок педагогів та студентів П (ПТ)О. Бізнес ділитиметься ресурсами та досвідом для підготовки висококваліфікованих фахівців.

Сфери співпраці включають:
  • Створення та використання інформаційно-навчальних матеріалів;
  • Проведення спільних заходів: семінарів, конференцій, тренінгів, конкурсів фахової майстерності;
  • Популяризація професій у сфері зварювальних технологій;
  • Надання консультацій з питань розвитку кар'єри випускників профтеху.

Як зазначив виконавчий директор Асоціації Українські виробники світлопрозорих конструкцій Михайло Орленко, галузь зіштовхнулася з проблемою нестачі робочої сили. Наприклад, дефіцит монтажників світлопрозорих конструкцій становить 30-40%. І на думку пана Михайла, спільні зусилля та досвід проєкту EdUP допоможуть забезпечити ринок хорошими фахівцями.

Коментуючи співпрацю, комерційний директор компанії Глас Трьош (Євроглас) Сергій Сорокун зазначив, що раніше вони брали на роботу непідготовлену людину та навчали її на підприємстві. Інша справа, коли компанія отримує кваліфікованого працівника на виході з профтеху. Це скорочує час його ознайомлення з виробництвом, підвищує якість й ефективність роботи.

Також в рамках проєкту EdUP десять П(ПТ)О реконструюють за принципом «Відбудувати краще, ніж було».
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 23248
HOPPE. Віконні ручки SecuForte