Ударостійкий склопакет

Об'єкт компанії Експозит ТМ Domini plast

Ударостійкий склопакет

Призначений для захисту від різного роду механічних пошкоджень. У його конструкції використовують спеціальне ламіноване скло під назвою «триплекс». Таке багатошарове скло складається з двох і більше стекол і особливої ​​полімерної плівки (ПВБ-шару). Функція плівки - утримувати осколки в разі руйнування скла. Таким чином, якщо скло триплекс розбивається, осколки залишаються на ПВБ-шарі, а не розлітаються в різні боки, стаючи причиною травм знаходяться в безпосередній близькості від вікна людей. Дана властивість дозволяє використовувати триплекс для скління сходів, дахів і подібних до них конструкцій і навіть житлових приміщень. Як приклад, можна навести всім відоме лобове скло в автомобілях і інших видах транспорту (літаків, поїздів, судів та ін.). Воно зроблене саме з триплексу.
Також до типу ударостойкого склопакета, можемо віднести і бронь.
Бронювання склопакета здійснюється шляхом наклеювання спеціальної зміцнює плівки на стекла. При виготовленні нових склопакетів плівку наклеюють на внутрішню поверхню скла. Зміцнюючу плівку також можна наклеїти і на готові, встановлені склопакети.
Залежно від товщини цієї плівки досягаються різні класи бронювання стекол і склопакетів:
Скло протиударне класу А0, А1 (товщина плівки від 100 до 240 мікрон) встановлюється на наступних об'єктах:
 - Не мають значних матеріальних цінностей і що знаходяться під централізованою або внутрішньою фізичною охороною (виробничі приміщення, продовольчі магазини, ресторани, бари, установи, офіси). При постійному знаходженні матеріальних цінностей поблизу вітрин і вікон клас стійкості захисного скління підвищується.
Скло протиударне класу А2, А3 (товщина плівки від 400 до 600 мікрон) встановлюється на наступних об'єктах:
 - Мають матеріальні цінності високої споживчої вартості, історичні та культурні цінності і знаходяться під централізованою або внутрішньою фізичною охороною
 - В операційних залах банків, приміщеннях органів управління і влади (якщо не вимагається установки пулеустойчівого скління), торгових залах ювелірних, збройових магазинів, аптек
  - В музеях, картинних галереях (у вигляді екранів, вітрин для захисту окремих експонатів в експозиційних залах).
Зміцнююча плівка застосовується для бронювання стекол з метою ускладнення злому приміщень, а так само в цілях безпеки, адже будь-який, навіть дуже велике скло, не зашкодить нікого своїми осколками при розбитті, якщо на нього наклеїти найпростішу зміцнюючу плівку 100 мкм.

Додано: 16.12.2014
Ідентифікатор: 14690
Карта об'єктів компанії Експозит ТМ Domini plast

Ще об'єкти

Ударостійкий склопакет — Експозит ТМ Domini plast
Енергозберігаючий склопакет — Експозит ТМ Domini plast
Ролети з теплим коробом GANT