Пожаростойкий склопакет

Об'єкт компанії Експозит ТМ Domini plast

Пожаростойкий склопакет

Це склопакет з використанням листового скла з металевою сіткою, яка поміщається в нього в процесі виробництва. Такий склопакет також є одним з рішень по досягненню безпеки: армоване скло, в першу чергу, пожежостійкість. При пожежі воно утворює надійну перепону для вогню і диму - незважаючи на те, що від високої температури скло може тріснути, арматура утримає його на місці.
Застосовується армоване скло в міжкімнатних та офісних перегородках, пожежних дверях, вікнах, верхніх вікнах дверних коробок саун - тобто практично в будь-який вимагає цілісності і міцності, що не несе вогнестійкою конструкції.
Недоліком такого скла є добре переглядається арматура, що, в свою чергу, значно знижує прозорість і підвищує рівень оптичних спотворень. Також армування не збільшує механічну міцність скла, але зате наявність сітки не дозволяє осколкам розлітатися.
Для виготовлення пожаростойких склопакетів може використовуватися загартоване скло. Матеріал здатний витримувати різкі перепади температур від -70˚С до 250˚С.
Основним недоліком загартованого скла є те, що гартовані скла не можна різати, свердлити і піддавати іншим видам механічної обробки - всі необхідні технологічні отвори повинні бути зроблені на етапі виробництва. Крім того, загартоване скло поступається триплексу по травмобезопасности. Тому по можливості загартоване скло замінюють триплексом, тим більше сфери їх застосування збігаються: оформлення будівель і інтер'єрів, виробництво меблів, промислового і торгового устаткування.

Додано: 16.12.2014
Ідентифікатор: 14691
Карта об'єктів компанії Експозит ТМ Domini plast

Ще об'єкти

Ударостійкий склопакет — Експозит ТМ Domini plast
Енергозберігаючий склопакет — Експозит ТМ Domini plast