Вибір фірми-виробника вікон ПВХ, на що варто звернути увагу?

Вибір фірми-виробника вікон ПВХ, на що варто звернути увагу?

- Термін присутності підприємства на віконному ринку. За перші два роки віконне підприємство проявить себе як якісне або піде з ринку.
 - Кількість профільних систем з яких зроблені вікна. Чим більше у виробництві профільних систем різних марок, тим більша ймовірність шлюбу в вікнах ПВХ.
  - Підприємство виробник або дилер від виробника. У виробника, як правило, потужніше розвинені сервісний і транспортний відділи, служба постачання.
  - Тип використовуваного профілю. Не секрет, що багато профільні системи з закордонним назвою виробляються в Україні. З тих чи інших причин виникають проблеми з постачанням деяких компонентів для екструзії якісних ПВХ профілів в Україні. Бували випадки, що в суміш не потрапляло близько половини необхідних компонентів. В Україні точно не виробляються такі системи: Rehau, Schüco, Kömmerling, Deceuninck.
  - Товщина армування. Основна функція армування - компенсація розширення ПВХ профілю при щоденних і сезонних перепадах температури. Армування також служить для додання вікну ПВХ стійкості до динамічних навантажень. Товщина армування в стандартних вікнах ПВХ повинна бути не менше 1,5 мм. А адже відомі випадки використання армування навіть 0,7 мм.
  - Фурнітура. Кожен виробник віконної фурнітури намагається не відставати від своїх конкурентів. Тому з принципових характеристик все фурнітури підтримують всі необхідні функції - провітрювання, мікро-провітрювання, мікроліфт (підведення стулки вікна при вході її в раму), покрокове відкривання, фіксатор повороту стулки, замки безпеки і багато інших. У деяких фурнітура одна функція скасовує іншу необхідну. Наприклад, якщо в одну німецьку фурнітуру встановити покрокове відкривання, тоді неможливо встановити мікроліфт і блокіратор повороту стулки. У деяких виробників є елементи, які працюють занадто жорстко, тому в цьому вузлі є часті рекламації від клієнтів.
 - Склопакет. За стандартом для виробництва склопакетів дозволяється використовувати скло не тонше 4 мм і марки не нижче М1. Бували випадки (особливо в дешевих вікнах), коли виявлялися скла товщиною всього 3 мм.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 93 170 XX XX +380 93 170 1307
+380 93 170 XX XX +380 99 123 4000
+380 93 170 XX XX +380 96 506 8137
Ідентифікатор: 18363