Компанія AXOR Industry закликає конкурентів покинути ринки росії та білорусі
AXOR

Компанія AXOR Industry закликає конкурентів покинути ринки росії та білорусі

Багато європейських і турецьких виробників віконної фурнітури продовжують працювати в росії та білорусі після розв’язанням рф повномасштабної війни в Україні. При цьому від українського ринку вони також не готові відмовитись.

Ще на початку березня 2022 року Українська Асоціація «Учасників ринку вікон та фасадів» звернулась до європейських виробників та постачальників, які працюють на російському ринку, із закликом припинити стосунки з агресором та зупинити діяльність на його території. На жаль, пройшло більше місяця, але європейські та турецькі виробники віконної фурнітури продовжують працювати в рф та рб через дочірні компанії або афілійованих представників.

На відміну від конкурентів, компанія AXOR Industry чітко визначила свою позицію та пріоритети. По-перше, ми припинили експорт в росію та білорусь. По-друге, наше виробництво – до речі, єдине в Україні виробництво віконної та дверної фурнітури – відновило роботу. Ми зберегли робочі місця та продовжуємо підтримувати наших співробітників у цей складний час. По-третє, ми, як вітчизняний виробник, залишились на загальній системі оподаткування у 20%, що гарантує гідні надходження до державного бюджету та підтримує нашу економіку. Крім того, ми продовжуємо експортувати продукцію до країн ЄС, Молдови та Казахстану, тим самим забезпечуємо надходження іноземної валюти в країну.

В той же час ми спостерігаємо свавільні дії тих же європейських та турецьких брендів фурнітури в Україні, які домоглись включення їх продукції до переліку критичного імпорту з можливістю перейти на спрощену систему оподаткування. На жаль, отримання прибутку для цих виробників є важливішим за моральні принципи.

Закликаємо наших конкурентів припинити працювати на два фронти. Якщо ви плануєте гідно працювати в Україні, вимагаємо остаточно вийти з ринків рф та рб.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 67 554 XX XX +380 67 554 2777
Ідентифікатор: 22189
Алюмінієві профілі Profilco