В Ірпені 3D-дім обладнали кімнатою з вибухостійким вікном для перебування під час повітряної тривоги
Фото: Glas Trösch Ukraine, Благодійний проєкт «Обʼєднані заради допомоги»

В Ірпені 3D-дім обладнали кімнатою з вибухостійким вікном для перебування під час повітряної тривоги

18 липня 2024 року Благодійний проєкт «Обʼєднані заради допомоги» урочисто відкрив приватний будинок в Ірпені побудований за 3D-технологією. Це перший 3D будинок на Київщині. Він також має кімнату-укриття з вікном стійким до вибухової хвилі.

Будинок став новою домівкою для родини Ярослава Березова, яка втратила голову сім'ї та свій дім під час повномасштабного вторгнення росії. «Об'єднані заради допомоги», разом із партнерами, виконали будівництво від закладки фундаменту до моменту заселення.

Ще однією особливістю дому є наявність кімнати подвійного призначення для перебування під час повітряної тривоги. Компанія Вікна-Стар, ТМ виробила та встановила вибухостійке вікно другого класу вибухостійкості (EXR2).
Воно зроблене з алюмінієвого профілю Reynaers Aluminium та фурнітури WINKHAUS. Склопакет, здатний витримувати сильний тиск та ударні навантаження, виготовила Глас Трьош (Євроглас).

Алюмінієве одностулкове вікно з другим класом вибухостійкостіФото: Вікна-Стар, Glas Trösch Ukraine

Вікна для інших приміщень надав партнер проєкту ГЛАССО.

Слід зазначити, що основне завдання вибухостійких вікон — не допустити утворення під впливом вибухової хвилі уламків, які могли б влетіти в середину приміщення.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 23269
Алюмінієвий профіль для будівництва