Центри зайнятості планують покращити співпрацю з роботодавцями
Фото: Держслужба зайнятості
Презентація проєкту «Реформування системи підтримки та розвитку трудового потенціалу»

Центри зайнятості планують покращити співпрацю з роботодавцями

Мінекономіки розпочинає реформування Центрів профтехосвіти (ЦПТО) Державної служби зайнятості (ДСЗ) для підготовки фахівців, необхідних підприємцям.

Опитування підприємств показують актуальність розв'язання проблеми з кадрами, відсутності достатньої кількості кваліфікованих працівників, або коли освіта та досвід людей не відповідають вимогам роботодавця. Найважче роботодавцям заповнити вакансії робітничих спеціальностей.

Проєкт «Реформування системи підтримки та розвитку трудового потенціалу» триватиме 8 місяців. Організатори планують, зокрема, покращити співпрацю між роботодавцями та центрами профтехосвіти.

Як зазначили в Мінекономіки, роботодавці, які потребують дефіцитних наразі фахівців, можуть замовити їх навчання в ЦПТО ДСЗ, де здійснюється підготовка за 96 робітничими професіями.

«Співпрацюючи з бізнесом, ми використовуємо індивідуальний підхід та обираємо форму навчання, а також адаптуємо програми навчання під кожного роботодавця за запитом. За кошти Фонду по безробіттю у нас безкоштовно можуть навчатись зареєстровані безробітні, а також захисники, захисниці та люди з інвалідністю внаслідок війни. Можемо навчати й за кошти роботодавця, тобто під замовлення роботодавця. Ми пропонуємо змішану, індивідуальну та дуальну форми навчання. З початку цього року 5000 роботодавців замовили навчання безробітних за конкретними напрямками в Центрах професійно технічної освіти», – прокоментувала директорка Державної служби зайнятості України Юлія Жовтяк.

Раніше Асоціація «Українські виробники світлопрозорих конструкцій» домовилася про співпрацю для розвитку системи профтехосвіти в рамках проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти в Україні».

Проєкт реформи реалізується Міністерством економіки України в партнерстві з ГО «Розвиток бізнес-сектору України» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зміцнення громадської довіри (UCBI)».
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23284
Скляні перегородки від CDA Bufab