Новинка від Soudal: герметик Aquaswell

Новинка від Soudal: герметик Aquaswell

SOUDAL, найбільший у світі виробник поліуретанових пін і один з провідних постачальників герметиків, клеїв і покрівельних матеріалів, повідомляє про вихід новинки Soudal Aquaswell. Це однокомпонентний поліуретановий герметик високої якості для створення водо- і газонепроникного ущільнення при прокладці труб і кабелів, який збільшується до 450% від його початкового об'єму після контакту з водою.

Інженерні комунікації відіграють важливу роль при будівництві, так як місця проходів труб і кабелів є одними з найбільш вразливих. А створення продуманої герметичної системи - одна з важливих умов її коректної роботи. Можливість утворення протікання або отворів, через які можуть проникнути волога або повітря, що означає подальшу освіту грибка, поява вогкості або більш серйозні наслідки, повинна бути відвернена. Це допоможе не створювати загроз як самим комунікаціям, так і розташованим поруч конструкціям, системам і навколишньому середовищу. Як правило, якісно проведена робота і використання кращих матеріалів допоможуть мінімізувати або навіть уникнути проведення ремонтних робіт.

SOUDAL рекомендує звернути увагу на поліуретановий герметик Soudal Aquaswell, який ідеально підходить для ущільнення труб і кабелів, бетонних стиків, а також склеювання саморозширювальних стрічок на шорсткуватих поверхнях. Наявність сертифіката DVGW VP-601 підтверджує водо- і воздухонепроникність продукту до п'яти бар. Герметик залишається еластичним після затвердіння і повертається до своєї первісної форми після набрякання, що робить можливим проведення ремонтних робіт.

Soudal Aquaswell необхідно використовувати з пістолетом, відрізавши наконечник на п'ять сантиметрів від основи ковпачка, щоб досягти правильної глибини ущільнення. Потім отвір у бетонній конструкції заповнюється з кожного боку мінімум на один сантиметр завширшки і до п'яти сантиметрів в глибину відповідно до таблиці застосування, при цьому грунтувати поверхню не треба. Важливо звернути увагу на той факт, що в великих свердловинах труби в центрі бетону попередньо необхідно обгорнути шнурами з поліуретану. За бажанням відразу після нанесення можна вирівняти шов мильним розчином до утворення поверхневої плівки.

У ході виконання робіт із герметизації при проведенні інженерних комунікацій дуже важливо звертати увагу на використання сучасних матеріалів, які допоможуть уникнути протікання і проникнення повітря, а Soudal Aquaswell стане саме таким рішенням.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 591 XX XX +380 44 591 5305
+380 44 591 XX XX +380 67 243 4088
Ідентифікатор: 20063