Soudal оголошує про придбання виробника клеїв Mitol

SOUDAL, найбільший у світі виробник поліуретанових пін і один із провідних постачальників герметиків, клеїв і покрівельних матеріалів, із гордістю оголошує про придбання cловенського виробника клеїв Mitol. Оборот компанії становить 17 мільйонів євро, а портфель продуктів складається з більш ніж 500 одиниць високої якості, що зміцнить позиції SOUDAL на ринку промислових клеїв.

Mitol був заснований в 1947 році в словенському місті Сежана і спочатку був молочною компанією. У 1954 році на основі казеїну, отриманого із залишків молока, фахівці компанії розробили перший клей. У наступні десятиліття почалося виробництво синтетичних адгезивів. Компанія зайняла міцну позицію на території Балкан, після чого освоїла нові експортні ринки. У даний час Mitol налічує в штаті 81 людини, при цьому 60% продукції йде на експорт у більш ніж 30 країн світу. Асортимент продукції Mitol складається з дисперсій, термоплавких клеїв і клеїв на основі ПВА/ПУ. Ці продукти призначені головним чином для професійної деревообробної, паперової та пакувальної промисловості, а також для підлогових покриттів. Довгострокове бачення SOUDAL для Mitol - зробити компанію східноєвропейським центром передового досвіду в області клеїв і дисперсій.
Нинішнє керівництво залишиться на чолі Mitol. Мар'ян Матета (Marjan Mateta), генеральний директор Mitol, каже: «Придбання Mitol такою компанією, як SOUDAL - це величезна можливість для нас. Ставши частиною групи SOUDAL, Mitol забезпечує собі довгострокове майбутнє, оскільки це посилить продажу і буде сприяти розвитку. Ми вважаємо, що важливі спільні проекти можуть бути реалізовані в різних областях бізнесу».
Вік Свертс (Vic Swerts), засновник і президент SOUDAL, вважає: «Купівля Mitol підсилює позиції SOUDAL у Балканському регіоні й на ринку клеїв у цілому. Придбання також підсилює наше портфоліо внаслідок нових продуктів, а також експертизу, допомагаючи в реалізації наших амбіцій про досягнення оборотів в один мільярд євро в 2020 році. У нас був дуже позитивний досвід у Словенії з придбанням TKK в 2013-му, і ми переконані, що придбання Mitol забезпечить не менший успіх. Як і у випадку з TKK, ми будемо продовжувати розширюватися й інвестувати в Mitol. Mitol стане нашою 16-й виробничим майданчиком у світі».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 591 XX XX +380 44 591 5305
+380 44 591 XX XX +380 67 243 4088
Ідентифікатор: 18320
Алюмінієві профілі Profilco