Проведені спеціальні випробування ущільнювачів з ТПЕ
Roto
Ущільнювач Deventer

Проведені спеціальні випробування ущільнювачів з ТПЕ

Практика свідчить про те, що не всі виробники столярних виробів у повсякденні враховують те, що рівень теплопровідності ущільнювачів відіграє важливу роль під час розрахунку Uw-значення для вікон з алюмінію при отриманні європейської декларації відповідності СЕ. Останнім часом вся необхідна інформація надавалась компаніями-виробниками профільних систем у форматі таблиць, дані з котрих було отримано на базі випробувань стандартних взірців матеріалів.
Учасники ринку вже понад рік дискутують про припустимість використання таких даних. Однією з тем цієї дискусії є вплив щільності спінених матеріалів на кінцеві показники. Компанія Deventer, котра входить до складу концерну Roto та спеціалізується на виробництві термопластичних еластомірів (ТПЕ) також приєдналась до дискусії з цієї актуальної теми.
Спеціальні випробування, котрі було проведено на запит клієнтів товариством Фраунгофера підтвердили той факт, що достовірні значення можливі лише у тому випадку, коли для дослідження беруть взірці безпосередньо з виробництва.
Ущільнення повинно зберігати гнучкість, еластичність та міцним протягом тривалого часу не втрачаючи високого рівня ізоляції. ⠀
Споживачі ущільнювачів зі спінених матеріалів знають, що рано чи пізно наступає момент, коли такі ущільнювачі втрачають свою форму, що є неприпустимим. З іншого боку, підвищення щільності матеріалу має негативний вплив на його теплоізоляційні властивості.
Завдяки своєму багаторічному досвіду у виробництві ущільнювачів з ТПЕ компанія Deventer завжди може запропонувати своїм клієнтам індивідуальні рішення з точно обумовленими параметрами теплопровідності.
«Таким чином ми забезпечуємо безпеку системних компаній та виробників металоконструкцій», - підкреслив генеральний директор Deventer Майк Пайкер.
Ще одна перевага застосування ущільнювачів з ТПЕ - можливість їх легкого відокремлення від алюмінієвих профілів без зайвих відходів. Для нас це одна з найважливіших складових комплексної концепції стійкого розвитку.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Показати телефон+380 50 351 2916
Ідентифікатор: 21729