VEKA Ukraine виступила партнером нового проекту - OptimaHouse
VEKA

VEKA Ukraine виступила партнером нового проекту - OptimaHouse

10 червня відбулося урочисте відкриття OptimaHouse - першого в Україні серійного енергоефективного будинку, який створений на основі європейських концепцій - "Мультікомфортний дім" і "Активний дім" - і спеціально адаптований для українського ринку. Унікальність проекту OptimaHouse полягає в наступних перевагах для українських споживачів: високі показники енергоефективності, порівняно короткі терміни будівництва, повна незалежність від газопостачання, доступна ціна.

В урочистому відкритті будинку взяли участь керівники компаній-учасниць проекту OptimaHouse: Кирило Пісеньков, директор компанії "Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна"; Олександр Степаненко, радник Генерального директора ТОВ "ВЕКА Україна"; Юрій Ткаченко, Генеральний директор компанії "ВЕЛЮКС Україна"; Володимир Шатунін, Генеральний директор компанії "Шнейдер Електрик Україна"; Ксенія Січкаренко, заступник директора компанії "Метротайл-Україна"; Іван Перегінець, керівник компанії "Доступне житло".

Об'єкт розташований в 20 км від Києва, в с. Микуличі, на ділянці 0,06 га, і знаходиться на території котеджного містечка "Біг-Бен". Забудовником є ​​компанія "Доступне житло". Будинок зданий в стані 100% готовності. Повністю завершені загальнобудівельні роботи і покрівля, встановлені фасадні і мансардні вікна, двері, виконане оздоблення фасаду і внутрішнє оздоблення стін, проведені інженерні комунікації (електрика, каналізація, водопостачання). Встановлено систему теплового насосу з рекуперацією тепла, панелі фотовольтаїки, а також система «розумний дім». Облаштована прибудинкова територія.

OptimaHouse - це компактний сучасний будинок загальною площею 130 кв. м., з мансардним поверхом та терасою, розрахований на проживання сім'ї з 3-х чоловік. На двох поверхах, включаючи мансарду, розміщені вітальня, кухня-їдальня, 2 спальні, загальна гардеробна, с/в з душовою, простора ванна з пральнею, технічне приміщення з усіма інженерними системами.

Проект OptimaHouse був розроблений командою білоруських та українських архітекторів на базі передового міжнародного досвіду і стартував в Україні в серпні 2014. Завдяки використанню сучасних технологій і матеріалів, річне споживання енергії для опалення будинку складе до 40 кВт•год/м², (загальне споживання енергії - до 60 кВт•год/м² на рік), вартість об'єкта - до 1000 $/м² з внутрішньою обробкою. Проект призначений для споживачів із середнім доходом і є чудовою альтернативою міській квартирі - як за вартістю, так і за параметрами житла і рівню його комфортності.

Основні аспекти комфортного проживання в будинку OptimaHouse - енергоефективність, що досягається за допомогою системи утеплення та віконних систем, акустичний комфорт, природне освітлення і вентиляція, інтегрована система Розумний дім, яка дозволяє легко управляти цілим рядом параметрів будівлі, сучасний архітектурний дизайн, а також швидкі терміни будівництва і доступність за ціною.

Економити на електроенергії дозволить також продумана система природного освітлення, за рахунок світло-прозорих конструкцій (фасадні і мансардні вікна, двері), які також забезпечать природне провітрювання в теплу пору року.

Будинок побудований за каркасною технологією (дерев'яний каркас заводського виготовлення з теплоізоляційними матеріалами всередині), у будівництві використані сучасні будівельні матеріали, обладнання та конструкції - наприклад, енергоефективні вікна (фасадні вікна VEKA), таким чином, в будинку OptimaHouse забезпечені оптимальні умови для комфортного проживання: чисте повітря, освітленість природним світлом, оптимальна температура в будь-який час року, акустичний комфорт. Крім того, мінімізовано вплив на навколишнє середовище, насамперед, викиди СО2, що сприяє збереженню екології планети.

OptimaHouse є успішним прикладом співпраці провідних європейських виробників і постачальників будматеріалів, технологій і рішень, які об'єднали свої зусилля, з метою впровадження нових стандартів енергоефективного будівництва сучасних заміських будинків для масового споживача.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 15442
vikna.ua