Правильний монтаж віконних конструкцій у будинок із газоблоку з утеплювачем
VEKA Україна

Правильний монтаж віконних конструкцій у будинок із газоблоку з утеплювачем

Компанія «Сонячні вікна», яка є дилером офіційного партнера VEKA Україна компанії «КАНТАЛЬ», продемонструвала на прикладі одного з котеджів нюанси монтажу віконних та дверних конструкцій із профілю VEKA Softline 82 у стіни, що виконані з газоблоку.

При проектуванні конструкцій спочатку необхідно звернути увагу на матеріал стіни. Оскільки представлений котедж із газоблоку за проектом утеплюватиметься з однієї зі сторін, то перш ніж виготовляти вікна, повинні бути спроектовані вузли примикання конструкцій до будівлі та підібрано правильне кріплення.

Монтаж, як вважають фахівці, це 50 відсотків успіху, і якщо він зроблений правильно, то віконні конструкції відповідатимуть усім зазначеним характеристикам, і прослужать довгий час, не доставляючи господарям проблем. На даному об'єкті передбачені зламостійкі конструкції, тому і монтаж повинен бути відповідним.

Оскільки газобетон досить пористий матеріал, він потребує спеціального підходу. У таких випадках використовується наскрізне кріплення, але в цьому випадку це не можна зробити, оскільки вікно встановлюється з точки зору енергоефективності по краю стіни, а гвинт кріплення, встановлений близько до краю стіни може її зруйнувати. Тому для монтажу використовуються пластини зі збільшенням кількості точок кріплення конструкції відповідно до вимог безпеки RC2.

Для скління вхідного отвору на терасу передбачений терморозрив у нижній частині дверей. Тут використовується інше кріплення – за допомогою куточків, які кріпляться і до конструкції, і до підлоги. Крім того, використовується ряд матеріалів для ізоляції та герметичного прилягання конструкції до стіни.

Особливість цієї вхідної групи в тому, що одна зі стулок зроблена ширше для встановлення ручки із замком, а склопакети мають загартовані стекла з обох боків для забезпечення безпеки.

Аналогічно, з дотриманням усіх вимог до монтажу, було встановлено віконну конструкцію.

Завершальним етапом скління стали вхідні двері, які згідно з європейськими нормами відчиняються всередину. Це сучасна конструкція з внутрішнім заповненням, протизламною фурнітурою та дуже зручна в експлуатації. Завдяки терморозриву в нижній частині дверей, забезпечується їхня енергоефективність. Оскільки на дверях виконано зовнішню ламінацію, то й розширювач також ламінований у тон, щоб він не «виглядав» з-під порога.

Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 22130