У "Вега-пласт" стартує осіння програма "Затишок і тепло без краплі газу"!
Юрій
термо

У "Вега-пласт" стартує осіння програма "Затишок і тепло без краплі газу"!

Компанія ВЕГА-пласт спільно з нашими партнерами починає встановлювати в профіль ПВХ REHAU скло з електроподогревом. У лінійці представлені склопакети та триплекси TERMO. Додатково можуть бути доповнені спеціальними характеристиками (захист від сонця, звукоізоляція, захист від перешкод, від прослуховування).

Температура регулюється термостатом. Відповідає вимоги ДСТУ БВ.2.7-107: 2008, ДСТУ EN50090-2-2: 2005, ДСТУ IEC 60730-2-9: 2004, ГОСТ 12.2.007.0-75

Крім того можемо запропонувати броньоване скло, триплекс зі світлодіодами, скло, що міняє прозорість (потужність 5 Вт/м2), скляні навіси і дахи з системою сніготанення. Гарантія 3 роки.

У зимових умовах, при мінусових температурах на вулиці, найбільшою проблемою у втраті тепла (до 40%) є віконні конструкції. І чим більше співвідношення площі скління до площі підлоги, тим більше в приміщенні тепловтрат, через конвекційну складову, адже температура на поверхні внутрішнього скла не перевищує 8-10 градусів Цельсія. Температура в приміщенні повинна бути в межах 22-26 градусів Цельсія. Різниця між температурою на склі і в приміщенні досягає до 16 градусів, що в свою чергу призводить до руху всередині приміщення повітряних мас (конвекція) яка тягне за собою інтенсивний теплообмін і рух пилу по приміщенню. У приватних будинках, де є ванні кімнати і басейни, позбутися конденсату на склі практично неможливо.

Традиційні вікна і скляні дахи є пасивними частинами зовнішньої обшивки будівлі - їх першочерговим завданням є надання зовнішнього огляду, пропуск денного світла в приміщення, термо- та гідроізоляція. Можливості традиційних вікон реагувати на зміни внутрішніх і зовнішніх умов досить обмежені.

Вироби THERMO представляють собою активну конструкцію: вони служать частиною опалювальної системи будівлі, перешкоджаючи утворенню в приміщенні конвекції і конденсату на холодній внутрішньої поверхні скла, розтоплюють сніг і лід на скляних дахах і навісах. Завдяки інтелектуальній системі управління скла з електропідігрівом включаються тільки тоді, коли цього вимагають внутрішні чи зовнішні умови. Після того, як функція обігріву відключається системою управління, скла THERMO починають функціонувати як звичайні традиційні вікна.

В продукції використовуються новітні інновації. Такими є поєднання різних видів плоских стекол з покриттям або плівок з електричним приводом, як, наприклад, різні сонцезахисні стекла (або з пасивним сонцезахисним покриттям, або в комплексі з темніючим електронним склом THERMO-SMART); скла, об'єднані в прозорому / непрозорому триплексі або з вогнезахисним склом.

Використання продукції Термо в скляних конструкціях дає проектувальникам надзвичайно широкі можливості для вирішення завдань на об'єктах, що відрізняються від традиційних.

Ізоляційне скло використовується в основному в будівельній промисловості, для установки в вікнах, у скляних козирках і скляних дахах. Триплекси використовуються, наприклад, у скляних дахах холодних приміщень, а також при склінні яхт, потягів.

Продукція Термо завжди складається як мінімум з два скла: із загартованого нагрівається скла з низькоемісійним покриттям (Low-E) і із захисного скла. В якості захисного скла може застосовуватися практично будь листове скло: прозоре флоат-скло, сонцезахисний скло, скло Low-E або триплекс. З метою електробезпеки в якості захисного скла повинно використовуватися досить товсте загартоване або термопідсилені просте чи ламіноване скло або незагартована триплекс, категорії мінімум 4.4.1 або незагартованої скло товщиною 8 мм.

З такого скла компонуються одно- або двокамерні склопакети, триплекси або їх комбінації.

При підключенні електричного струму до електродів, закріпленим на краях гріючого Low-E скла, низькоемісійне покриття скла починає проводити електрику і нагріватися.

Завдяки тепловому потоку, що виникає через низьку емісію покриття скла, коефіцієнт корисної дії ізоляційного скла, службовця для обігріву або підтримки температури комфорту, дуже хороший (більше 90%). Під ККД тут мається на увазі та частина поглиненої склом потужності, яка може бути використана для нагріву приміщення. Якщо до скла не підведена електроживлення, воно поводиться як звичайне вікно з хорошою теплоізоляцією.

При виготовленні, склопакети заповнюються аргоном, що покращує його теплоізоляційні властивості при відсутності електрики.

Склопакети Термо з електропідігрівом можуть використовуватися практично у всіх рамних конструкціях: в дерев'яних, пластмасових, алюмінієвих або сталевих конструкціях, в відкриваються або стаціонарних рамних конструкціях, в розсуненням.

Залежно від конструкції вироби Термо, скла відповідають всім основним категоріям з безпеки і захисту, що належать до скляним конструкціям, у тому числі, категоріям по вандалостійкості, пуленепробіваемость. На категорію захисту конструкції крім типу самого скла впливають також розмір скла, тип профілю, опора скла.

Струмопровідні покриття нагрівається склопакета завжди розташоване всередині, між склом, тому ні за яких обставин контакту з поверхнею відбутися не може.

Скло загартовані, їх міцність набагато вища, ніж у незагартованої скла.

У разі розбивання загартованого скла, воно розпадається на дрібні шматочки із закругленими краями, тоді як струмопровідні покриття пошкоджується, і електричний ланцюг розмикається.
Електроди електроелементів знаходяться в захищеному просторі в пазах склопакета, тому контакт з ними при розбиванні скла неможливий.

Класифікація IP продукції становить зазвичай IP 44, також можлива класифікація IP 67.

Офіційними органами контролю проводяться перевірки якості продукції THERMO в умовах заводських випробувань, як щодо ізоляційного і безпечного скла, так і щодо показників електробезпеки.

Першочерговою метою обігріву вікон є ефект термоштори, для поліпшення комфортності проживання. Обігрів вікон зазвичай замінює собою розташовувані під вікнами опалювальні батареї. При великій площі вікон скла можуть використовуватися в якості основного джерела тепла.

Відповідна розрахункова потужність визначається відповідно до призначення:
- Для створення комфортної температури, внутрішнє скло вікна нагрівається до кімнатної температури
(21-23 °С), потужність становить 40-60 Вт/м2.
- Для обігріву температура скла складає 27-40 °C, а потужність - 80-150 Вт/м2

Подача електроживлення на стекла відбувається через кабель 2 x 1,5 мм2 з подвійною ізоляцією, який виходить назовні від краю скла.

Місце виходу кабелю товщиною близько 7 мм узгоджується із замовником до виготовлення скла.
Стандартна напруга для скла становить 220В (змінна напруга).

Потужність для скла на квадратний метр визначається за допомогою розміщення електродів на склі (наприклад, в прямокутному склі по довгим або коротким сторонам), а також за допомогою підібраного для груп напруги живлення і способу підключення.

Подача харчування на невеликі або окремо живляться скла, а також на стекла трикутної і округлої форми може бути виконана за допомогою техніки нанесення смужок на струмопровідні покриття, за допомогою якої забезпечується рівний нагрів скла, при цьому харчування на скла подається безпосередньо з електромережі. Невеликі і окремі стекла також можна підключати до мережі через трансформатор.

Температура поверхні скла управляється термостатом, датчик якого зазвичай приклеюється на поверхню одного з скла у керованій групі.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 67 232 XX XX +380 67 232 0545
+380 67 232 XX XX +380 50 382 1410
+380 67 232 XX XX +380 67 381 8494
Ідентифікатор: 15666
Алюмінієві профілі Profilco