Компанія "ВікноПлюс" отримала нагороду з енергоефективності в рамках програми IQ Energy
VEKA Україна

Компанія "ВікноПлюс" отримала нагороду з енергоефективності в рамках програми IQ Energy

14 листопада на урочистій церемонії в Києві Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільно з партнерами оголосили проміжні підсумки програми IQ Energy в Україні, відзначили досягнення програми і нагородили кращих партнерів, які підтримують енергоефективність та відновлювальні джерела енергії в Україні в рамках програми IQ Energy.

Компанія "ВікноПлюс", партнер VEKA Україна, отримала нагороду "Best sales windows (premium segment)" за видатні продажі зелених технологій та зусилля з просування "зеленої" економіки в Україні. Програма IQ energy призначена для стимулювання інвестицій в підвищення енергоефективності житла. Близько 35 тисяч українських домогосподарств отримали кредити від місцевих комерційних банків, що беруть участь в програмі, для інвестування в "зелені технології" для свого житла.

Програма націлена на житловий сектор України, на який припадає більше третини споживання енергії в країні. В більш ніж 10 мільйонах будівель, багато з яких були побудовані в радянські часи з низькими енергетичними характеристиками, в країні існує величезний потенціал не тільки для скорочення рахунків за тепло і електроенергію, а й для підвищення комфорту житла.

Програма працює в кілька етапів. По-перше, банки-партнери програми надають жителям України кредити для придбання енергоефективних рішень для свого житла, таких як енегоефективні вікна, а також нові вікна з подвійним склінням, високоефективні газові та твердопаливні котли, лічильники тепла, сонячні колектори тощо. Після цього проекти позичальників перевіряються експертами IQ Energy і вони отримують грант в розмірі 35 відсотків від вартості удосконалень, що були зроблені (для фізичних осіб). Розмір гранту для ОСББ в рамках програми IQ Energy становить 40 відсотків від суми кредиту/інвестицій.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 19904