Active House Days in Ukraine 2019: знання – це світло!
Veka

Active House Days in Ukraine 2019: знання – це світло!

13-14 липня у Львові відбулася подія Active House Days in Ukraine 2019, присвячена сучасній архітектурі та, в першу чергу, тематиці активних будинків і розвитку цього тренду в Україні та світі. У Центрі Митрополита Андрія Шептицького, архітектурні особливості якого заслуговують окремої розмови, зібралися люди, яких, окрім жаги професіоналізму, об’єднує небайдужість до сучасних тенденцій у будівництві та дизайні – і, що також важливо, хвилюють питання розумного та доречного їх втілення у наших реаліях.

Компанія "ВЕКА Україна", виробник профільних систем класу А для створення металопластикових вікон, не тільки підтримала захід як генеральний партнер, але й надала присутнім можливість впевнитися в тому, що сучасні вікна можуть і гармонійно вписатися до концепції активного будинку, і дати нове життя пам'яткам архітектури.

Представник VEKA, Дмитро Фірсов, у своїй доповіді "Архітектура – це світло!" торкнувся аспектів впливу природного світла, що потрапляє до наших приміщень крізь вікна, на здоров’я та самопочуття людей; а також, на прикладі існуючих рішень VEKA, показав, як, використовуючи такий сучасний матеріал як пластик, можна уникнути дисонансів та спотворень фасадів в історичних будівлях. Пересвідчитися у правоті стосовно можливостей профільних систем VEKA всі бажаючі могли як до, так і після виступу Дмитра Фірсова: у лекторії, де звучали доповіді спікерів Active House Days in Ukraine 2019, компанією "ВікноПлюс", офіційним партнером "ВЕКА Україна", було встановлено зразки віконної та дверної конструкцій з профілю VEKA – в якості ілюстрації ефективного рішення для того, щоб у приміщення потрапляла максимальна кількість природного світла, що можливе завдяки новій системі Artline.

За два дні перед слухачами Active House Days in Ukraine 2019 виступили спікери з різних країн: кожен зі своїм досвідом, поглядами та реальними кейсами. На сцену також виходили молоді випускники Active House Academy, щоб захистити проекти активних будинків, які здатні сколихнути та поставити з ніг на голову вже усталені уявлення про сучасну архітектуру. Звучали численні питання, спалахували палкі дискусії, народжувалися сміливі ідеї та обговорювалися можливості.

"Пазл", що складеться у голові кожного з учасників заходу на основі отриманої інформації, буде унікальним – і тим цікавіше, до яких результатів пізніше призведе застосування цих знань. Зрозуміло одне: тема активних будинків та сучасної архітектури у нашій країні лише набирає обертів і до наступної конференції Active House Days in Ukraine варто починати готуватися вже зараз.

"ВЕКА Україна" щиро вдячна організаторам Active House Days in Ukraine за цікавий та корисний для галузі захід. Також висловлюємо подяку компанії "Вікна-Стар", дилерові компанії "ВікноПлюс" – офіційного партнера "ВЕКА Україна" за створення експонату з профілю VEKA Artline. І дякуємо всім, хто виявив цікавість до Active House Days in Ukraine, за небайдужість до теми та спрагу до знань. До зустрічі на наступному Active House Days in Ukraine!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 20449