Чому в новій квартирі міняють вікна? І коли це потрібно робити
VEKA Україна

Чому в новій квартирі міняють вікна? І коли це потрібно робити

Здавалося б, що такий анахронізм, як поролонові вставки у вікна для утеплення, вже давно канув у літа. Адже сучасні технології дозволяють виготовляти конструкції, які захищають приміщення і від холоду, і від спеки. Але, на жаль, часом забудовники новобудов грішать тим, що встановлюють в будинках вікна з профілю не найвищої якості. В результаті, через рік-два власники таких квартир стикаються з масою проблем: вікно погано відкривається-закривається, з вікна постійно дме, проникає волога, що веде до утворення грибка на укосах і навіть криги з внутрішньої сторони вікна.

Ремонт таких вікон — процес не вдячний і витратний. Не факт, що у вікна, виготовленого з низькоякісного профілю, укомплектованого звичайним склопакетом, після ремонту покращаться якості. Тому в таких випадках оптимальним рішенням буде заміна вікна, але виготовленого з високоякісного профілю і встановленого за всіма правилами.

На прикладі однієї з квартир в новобудові технічний представник VEKA Україна Юрій Буткалюк наочно демонструє всі проблеми низькоякісного вікна і наслідків неякісного монтажу. Так, наскрізне кріплення рами зроблено без герметизації силіконом, а тому вода, яка потрапляла в раму, вільно просочувалася всередину. Монтажний шов зроблений не за нормами ДСТУ — монтажної піни практично немає, що призвело до появи цвілі на укосах.

Здавалося б, такий незначний нюанс, як неправильно спроектований зазор між відливом і стіною, також спричинив ряд проблем, пов'язаних з проникненням вологи в стінні покриття.

Зіткнувшись з безліччю проблем, які доставило вікно, власники квартири прийняли рішення замінити його на вікно з профілю VEKA. Конструкція виготовлена з профілю Softline 82, укомплектована двокамерним мультифункційним склопакетом і поворотно-відкидною фурнітурою стандарт activPilot. Завдяки такому вікну мешканці квартири не будуть більше страждати від холоду і протягів, мікроклімат у квартирі буде комфортний в будь-який час року.

Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 21782
Вікна, двері, балкони REHAU