Компанія Fakro зазнала поразки у своїй брудній кампанії проти VELUX
VELUX

Компанія Fakro зазнала поразки у своїй брудній кампанії проти VELUX

Компанія Fakro отримала офіційну відмову від Єврокомісії за позовом, який з 2012 року використовувала як привід для проведення нечесної інформаційної кампанії щодо групи компаній VELUX.

Європейська Комісія відхилила скаргу, яку в 2012 році подала компанія Fakro проти компанії VELUX. Офіційний представник Комісії Рікардо Кардозо підтвердив польським і міжнародним ЗМІ, що Комісія провела ретельне розслідування звинувачень проти групи компаній VELUX, і в процесі вивчення скарги, з боку компанії VELUX не було виявлено жодного порушення законів про конкуренцію.

«Ми сподіваємося, що рішення Єврокомісії ставить фінальну крапку в довгому списку скарг, які компанія Fakro регулярно озвучувала на адресу компанії VELUX в ЗМІ і на прес-конференціях. Добросовісна конкуренція — це невід'ємна складова філософії нашої компанії, тому ми ведемо свій бізнес відповідно. Наша продукція та послуги — найвищої якості, тому на всіх ринках, де ми присутні, нам дуже важлива чесна конкуренція між його учасниками», - говорить Девід Бріггс, Генеральний Директор групи компаній VELUX.

«Під час розслідування Єврокомісії ми вирішили утриматися від оціночних заяв і коментарів з поваги до роботи експертів. У той же час, критика конкурентів часом заходила занадто далеко, і нам довелося пережити дуже неприємні відчуття. Наші клієнти були обурені і вимагали відповідних заяв на несправедливі звинувачення. Багато з них були відверто шоковані тим, наскільки нестримані в звинуваченнях були конкуренти», - розповів Девід Бріггс.

У контексті ситуації генеральний директор групи компаній VELUX нагадав, що зараз йде розслідування однієї з найбільших в Данії справ за фактом промислового шпигунства. У ньому фігурує топ-менеджер компанії VELUX, який через посередників запропонував співробітникам компанії Fakro придбати доступ до тисяч конфіденційних документів компанії VELUX, а також до секретних записів корпоративних зустрічей, що стосуються клієнтів, підрядників, нових продуктів, інновацій та стратегічних рішень. Представники компанії Fakro через польські ЗМІ підтвердили факт, що топ-менеджмент компанії кілька разів зустрічався з посередниками на предмет придбання вкрадених матеріалів.

«Ця справа є прикладом того, що у компаній VELUX і Fakro кардинально різні уявлення про чесну конкуренцію. Я сподіваюся, що представники Fakro приймуть рішення Єврокомісії, і в майбутньому замість організації брудних кампаній будуть конкурувати на ринку лише чесними методами», - заявив Девід Бріггс.

Раніше, в 2008 році компанія Fakro вже подавала позов проти групи компаній VELUX в питанні порушення закону про конкуренцію. Це призвело до обшуків на деяких філіях компаній групи VELUX. Подібно сьогоднішньої ситуації, розслідування 2008 року також не знайшло ознак порушення компанією VELUX закону про конкуренцію.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6070
+380 44 291 XX XX 0800 505 020
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6065
Ідентифікатор: 19543
Ролети з теплим коробом GANT