Active House Days в Україні: Світовий досвід проектування та будівництва енергоефективних будівель

Active House Days в Україні: Світовий досвід проектування та будівництва енергоефективних будівель

23-24 червня в Мистецькому Арсеналі відбудеться Active House Days — подія, яка презентує світові рішення та нові підходи до проектування і будівництва енергоефективних будівель.

Active House Days — це нетворкінг з більш ніж 1 000 спеціалістів зі всієї України. В межах заходу також пройде виставка Active House Best Projects, де відвідувачі зможуть побачити найкращі реалізації та проекти будівель епохи сталого розвитку.

На учасників чекають два дні інтенсивного професійного спілкування з визнаними експертами галузі з Данії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Малайзії, Білорусі, України, Японії та США.

Серед спікерів події: Гюнтер Гантіолер (Італія), понад 20 років займається енергоефективними будинками; Міхаель Шварц (Нідерланди), автор маніфесту «Sustainism is a new modernism»; Бастіан Штенцель (Німеччина), керівник проектів Німецького енергетичного агентства dena; Норізан Бінті Ахмад (Малайзія), представник уряду та FIABCI-Malaysia; Сергій Терехов (Білорусь), керівник відділу енергоефективних технологій держпідприємства «Інститут житла - НИПТИС ім. Атаева С.С.»; Олександр Попов (Україна), співзасновник ARCHIMATIKA; Андрій Пашенько (Україна), засновник архітектурного бюро; Дмитро Аранчій (Україна), засновник Dmytro Aranchii Architects; Олександр Кучерявий (Білорусь), архітектор та верифікатор активних будівель.

Особливої уваги заслуговує виступ генерального секретаря міжнародного Альянсу «Активний Будинок» Лоун Файфер (Данія), яка розповість про стратегію розвитку проекту та представить найкращі приклади реалізованих будівель.

Зауважимо, що компанія VELUX, світовий лідер з виробництва мансардних вікон та сонцезахисних аксесуарів, є надійним партнером Альянсу «Активний Будинок» й реалізувала низку житлових проектів у світі, в тому числі й в Україні, де використано сучасні технології, які вирішують найважливіші суспільні та екологічні проблеми.

Зокрема, в Європі компанія VELUX створила серію будинків майбутнього, в які закладено основні принципи філософії Active House. До прикладу, «Будинок для життя» в Данії несе в собі ідею створення будівлі, що викидатиме в повітря менше вуглекислого газу і живитиметься сонячною енергією: як для виробництва електрики, так і опалення.

Іншою тенденцією, яку втілено в будинках-моделях, таких як Osram House в Копенгагені, є правильне і ефективне використання денного світла. Раніше цільовим призначенням цього будинку було складське приміщення для виробника ламп. Сьогодні ця споруда є прикладом того, як темне промислове приміщення може перетворитися на центр культурних подій.

В свою чергу компанія ВЕЛЮКС Україна є одним із організаторів першого проекту енергоефективного будинку OptimaHouse, створеного на основі концепції Активного будинку, яка враховує усі вимоги до екологічних будівель майбутнього і фокусується на здоров`ї і комфорті людей.

Проект відповідає трьом основним складовим концепції Active House:

Енергозбереження — енергоефективні технології, активне використання природних ресурсів і відновлювальних джерел енергії;
Здоровий мікроклімат — вдосталь денного світла і свіжого повітря. Автоматизовані системи ефективної вентиляції та підтримки комфортної температури;
Оточуюче середовище — ефективне використання природних ресурсів і екологічно чистих матеріалів. Турбота про довкілля.

Компанія ВЕЛЮКС Україна, учасник Active House Days, запрошує усіх, хто цікавиться архітектурою та будівництвом Здорових будинків та слідкують за основними тенденціями розвитку галузі, відвідати подію та виставку, де буде представлено на стенді компанії зона моделювання денного світла Daylight Visualizer, а в своїй доповіді компанія VELUX поділиться результатами європейського дослідження Healthy Home Barometer.

На гостей очікує цікавий майстер-клас з моделювання денного світла та його впливу на будівлю.

Реєстрація для безкоштовної участі вже розпочата і триватиме до 25 травня 2018 року.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6070
+380 44 291 XX XX 0800 505 020
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6065
Ідентифікатор: 19433
Ролети GANT Termo з прихованим коробом