VELUX зобов'язується зв’язати викиди CO2 за весь час своєї діяльності та досягти статусу Lifetime Carbon Neutral (вуглецевої нейтральності) у партнерстві з WWF
VELUX

VELUX зобов'язується зв’язати викиди CO2 за весь час своєї діяльності та досягти статусу Lifetime Carbon Neutral (вуглецевої нейтральності) у партнерстві з WWF

Група компаній ВЕЛЮКС сьогодні оголосила про свою нову концепцію та зобов'язання стати Lifetime Carbon Neutral до свого 100-річчя в 2041 році. Частина цього бачення реалізується завдяки партнерству з WWF (Всесвітнім фондом природи) та матиме на меті зв’язати всі вуглецеві викиди виробника мансардних вікон номер 1 у світі, а це 5.6 мільйонів тон CO2 з моменту створення компанії у 1941 році – завдяки проектам з охорони лісів, керованих WWF.

Піклуючись про майбутнє, група компаній VELUX також зобов’язується кардинально знизити викиди вуглекислого газу в межах усього виробничо-збутового ланцюга відповідно до найамбітніших рекомендацій Паризької угоди – обмежити підвищення середньої світової температури до 1,5 °C.

Lifetime Carbon Neutral – це новаторська концепція, ініційована VELUX Group та розроблена разом з WWF, покликана взяти на себе відповідальність як за минулі, так і за майбутні викиди вуглекислого газу. Невід’ємною частиною цього зобов’язання є збереження безцінних природних лісів та дикої природи у всьому світі для нинішніх та майбутніх поколінь.

Девід Бріггс, CEO групи компаній VELUX, зазначив: «Планета переживає серйозну кліматичну кризу та кризу довкілля, що вимагає від нас надзвичайних заходів. Відповідно до наших цінностей, як компанії, ми прагнемо зробити більше за інших, тому ми розробили концепцію Lifetime Carbon Neutral. Це нова концепція, що передбачає 20-річне партнерство з WWF та має на меті компенсувати еквівалент наших історичних викидів вуглекислого газу. Ми також різко зменшимо майбутні викиди CO2 і попросимо наших постачальників зробити те саме. Сподіваємось, інші компанії будуть натхненні приєднатись до ініціативи Lifetime Carbon Neutral, щоб створити стійке екологічне майбутнє для всіх».

Група компаній VELUX співпрацюватиме з WWF, аби досягти статусу Lifetime Carbon Neutral, інвестуючи в проекти лісового та біорізноманіття, що будуть розроблені спеціально для VELUX протягом наступних 21 років. Це допоможе запобігти зменшенню середовища проживання, вирубуванню лісів та деградації земель, що загрожують біорізноманіттю лісових екосистем у всьому світі, паралельно співпрацюючи з місцевими громадами та допомагаючи їм. Перші два з цих лісових проектів будуть реалізовані в Уганді та М'янмі.

В Уганді основна увага буде зосереджена на відновленні деградованих лісів, вирощуванні нових та захисті решти природних лісів шляхом широкого спектру заходів. Проект також займатиметься вирощуванням дерев в лісових господарствах і їх насадженнях поза заповідними територіями, щоб задовольнити попит на різні лісопродукти та зменшити тиск на природні ліси. Проект у М’янмі буде працювати над захистом важливих екологічних коридорів в районі Maw Daung та збереженням унікального біорізноманіття цієї місцевості у тісній співпраці з місцевими громадами та на їх користь.

"Час, коли наслідки кліматичної кризи та кризи навколишнього середовища стають все більш очевидними, вимагає рішучих ініціатив та термінових заходів, спрямованих на створення стійкого екологічного майбутнього для всіх. Ініціатива Lifetime Carbon Neutral групи компаній ВЕЛЮКС є важливим кроком та гарним прикладом для наслідування", - Марко Ламбертіні, генеральний директор WWF International.

«Прийняття зобов'язань, щодо обмеження підвищення середньої світової температури до 1,5 °C, разом з захистом важливих лісових ландшафтів та біорізноманіття – а також їх надважливе місце, для місцевих громад і економіки, -повністю узгоджується з бачення вуглецево-нейтрального майбутнього, що послужить основою для досягнення всіх Цілей Сталого Розвитку. Разом ми сподіваємось, розробити «дорожню карту» для інших компаній та організацій, що згодом приєднаються до ініціативи Lifetime Carbon Neutral, та високо підняти планку для корпоративних ініціатив, пов’язаних з кліматом та природокористуванням в усьому світі».

Партнерство з WWF лежить в рамках Стратегії сталого розвитку 2030 року групи компаній VELUX, яка включає зобов’язання встановити науково обґрунтовану ціль скорочення викидів за допомогою Science Based Targets Initiative (Ініціативи, заснованої на науці). Щоб трансформувати свій бізнес, група компаній VELUX прискорить інвестиції в енергоефективність на своїх виробничих потужностях, перехід до відновлюваної енергії та придбання 100% поновлюваної електроенергії, а також істотно змінить спосіб обрання та придбання матеріалів.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6070
+380 44 291 XX XX 0800 505 020
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6065
Ідентифікатор: 21206