Фільм «Покоління чотирьох стін» мав вірусний ефект: тисячі глядачів оцінили важливість фактів, описаних у фільмі
VELUX

Фільм «Покоління чотирьох стін» мав вірусний ефект: тисячі глядачів оцінили важливість фактів, описаних у фільмі

Астма та депресія через брак денного світла в приміщенні, дитячі спальні як найбільш забруднені кімнати в оселі, погане повітря в приміщеннях, де ми проводимо 90% свого життя, — всі ці факти з нового дослідження, про які розповів світові виробник мансардних вікон компанія VELUX, змусили людство миттєво відреагувати й нарешті усвідомити, що більшість з нас належать до «Покоління чотирьох стін».

Згідно з результатами дослідження, люди помилково вважають, що проводять менше часу в закритих приміщеннях, ніж це є насправді. Так, 82% опитаних вважають, що проводять в приміщенні менше 21 години на добу, в той час як 62% впевнені, що в приміщенні знаходяться не більше 18 годин на добу. Реальна ж статистика говорить про те, що в середньому людина проводить 90% свого часу в приміщенні. А це більше 21 години на добу.

То ж очевидні й прості на перший погляд речі, про які йдеться у фільмі «Покоління чотирьох стін», дійсно вразили світ. Як наслідок — фільм буквально розлетівся в мережі Інтернет. Відео вже переглянули понад 44,2* мільйони разів. Близько 600 тисяч репостів говорять про те, що люди прислухалися до фактів, які доводять, наскільки небезпечним є спосіб життя сучасного суспільства, де люди проводять в приміщенні практично кожну хвилину свого життя.

Трихвилинне відео викликало масові дискусії в соціальних мережах, де сотні тисяч користувачів висловили свою думку з приводу ризиків і шкоди здоров'ю, викликаних тим, що ми проводимо більше 90% часу в закритий приміщеннях. Для багатьох факти, зазначені у фільмі, стали справжнім одкровенням.

У ЗМІ та соціальних мережах активно обговорюють нові відкриття, які наголошують на необхідності змінити свій спосіб життя, оскільки:
- Повітря в приміщеннях може бути в п'ять разів більш забруднене, ніж повітря на вулиці.
- Життя в сирих приміщеннях, уражених грибком, збільшує ризик захворювання на астму на 40%.
- Нестача денного світла може стати причиною депресій.
- Денне світло збільшує здатність дітей до навчання майже на 15%.
- Дитячі спальні найчастіше є найбільш забрудненими приміщеннями в будинку.

Прем'єра фільму природно збіглася з оголошенням результатів нового звіту компаній You Gov і VELUX - «Покоління чотирьох стін». Звіт базується на дослідженні, яке провели в 14 країнах, і показує, наскільки наше бачення того, як ми живемо, відрізняється від реального стану справ.



Примітка:
* Перегляди в Facebook (на сторінках VELUX, ViralThread, Unilad, ATTN Media, I Fucking Love Science) і YouTube
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6070
+380 44 291 XX XX 0800 505 020
+380 44 291 XX XX +380 44 291 6065
Ідентифікатор: 19660
Вікна, двері, балкони REHAU