Вікно від компанії GOODWIN успішно пройшло випробування на відповідність європейським стандартам якості
VEKA

Вікно від компанії GOODWIN успішно пройшло випробування на відповідність європейським стандартам якості

З лютого 2021 року в Україні набувають чинності європейські норми виготовлення металопластикових вікон. Згідно цих норм партнери VEKA Україна повинні будуть задекларувати властивості своєї продукції згідно цих норм. Стандарти високі: вікна повинні бути повітря- і водонепроникними, а також витримувати великі вітрові навантаження, не руйнуючись при цьому.

Щоб переконатися в якості продукції, що випускається партнерами, в лабораторії VEKA Україна, на спеціальному стенді пройшли випробування віконної конструкції, виготовленої компанією GOODWIN.
Як зазначив керівник технічного відділу компанії VEKA Україна Костянтин Костюк, який проводив ці випробування, тестування конструкції було зроблено з метою виявити «вузькі місця» при її виготовленні.
Такі випробування допомагають не тільки партнерам компанії вдосконалити конструкції, але й потенційному споживачеві зрозуміти — що ж таке гарантія якості від VEKA.

Випробування проводилися в три етапи. Перший етап — це повітропроникність. За вікном нагнітався тиск, який відповідає певній швидкості вітру, і за допомогою стенду знімалися показники втрати повітря або втрати, які проходять через вікно. Вікно на стенді при максимальній швидкості вітру пропускає всього 5 куб. повітря. Згідно з європейськими нормами — це 4-й клас з повітронепроникності. Також вікно було протестоване на водонепроникність, тобто при максимальному тиску на вікно вода не повинна проникнути в приміщення.

Під впливом вітрового навантаження може прогинатися імпост, в результаті чого шибки з вікон можуть вилетіти. Прогин імпоста безпосередньо залежить від металу, який встановлений всередину даної конструкції. Компанія GOODWIN не економить на комплектуючих, і прогин імпоста показав, що дане вікно можна встановлювати на самих верхніх поверхах і піддавати найвищому навантаженню.

Цей стенд дозволяє підготувати партнерів компанії VEKA до введення нових європейських норм, зробити продукцію ще краще, при цьому зберігши вартість на тому ж рівні.

Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 44 390 XX XX +380 44 390 9500
+380 44 390 XX XX 0800 303 305
Ідентифікатор: 21336
Ролети з теплим коробом GANT